المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : لازم اشبك كيبل من الرواتر للسويتش كي يخرج النت للمشتركين



شيكوكو
13-10-2009, 06:01 AM
السلام عليكم



نفس مشكلتي موصل كيبل من الراوتر للوان وكيبل من اللان للسويتش ومن السويتش

لباقي اجهزة العملاء علما بأن الكيابل عادية وليست كروس واتبعت نفس الخطوات

وبحذافيرها والنت لا يوصل للعملاء إلى في حال وصلت كيبل من الراوتر للسويتش

علما بأني طفيت سيرفر المايكروتيك وفصل النت عن العملاء في ضل وجود كيبل موصل

من الراوتر للسويتش مباشرة وايضا لا استطيع التحكم بخيارات المايكروتيك مثل قطع

خدمة التل نت او اف تي بي او أيا كان لا ادر ما السر في هذا علما بأني جربت النسخة

2.9.27 و 3.20 ارجو حل مشكلتي وشاكر لكم

NETEXPRESS
13-10-2009, 07:45 AM
السلام عليكم





نفس مشكلتي موصل كيبل من الراوتر للوان وكيبل من اللان للسويتش ومن السويتش


لباقي اجهزة العملاء علما بأن الكيابل عادية وليست كروس واتبعت نفس الخطوات


وبحذافيرها والنت لا يوصل للعملاء إلى في حال وصلت كيبل من الراوتر للسويتش


علما بأني طفيت سيرفر المايكروتيك وفصل النت عن العملاء في ضل وجود كيبل موصل


من الراوتر للسويتش مباشرة وايضا لا استطيع التحكم بخيارات المايكروتيك مثل قطع


خدمة التل نت او اف تي بي او أيا كان لا ادر ما السر في هذا علما بأني جربت النسخة



2.9.27 و 3.20 ارجو حل مشكلتي وشاكر لكم





اخى الكريم لحل هذه المشكلة اضغط على كلمة اكسبريس
:image108::image075::image076::image108:
ExpresS (فقط للاعضاء المسجلين يمكنهم رؤية الروابط)

Eng Ma7mod
13-10-2009, 08:01 AM
انت لما بتوصل سلك من كارت الوان للسوتش بتاع العملا يبا انت لغيت سيرفر الميكروتك اصلا ومفيش تحكم منه جرب اعمل الكابل كروس لو مانفعش غير نوع السلك اصلا فى سلك بيتباع تقريبا 3 متر متارج جاهز فى كبس كده هات اتنين منه واحده ن كارت الوان للراوتر والتانيه من اللان للسوتش وجرب

preans_2007
13-10-2009, 11:09 AM
مفيش نت على الاجهزه ممكن تظبيط فى الرولز مش مشكله هنظبطها
هو سوال علشان مش فاهمك ؟؟؟؟
انت بتعرف تدخل بالون بوكس على سرفر الميكروتك ؟ ولا مش بتعرف

شيكوكو
13-10-2009, 09:48 PM
مفيش نت على الاجهزه ممكن تظبيط فى الرولز مش مشكله هنظبطها
هو سوال علشان مش فاهمك ؟؟؟؟
انت بتعرف تدخل بالون بوكس على سرفر الميكروتك ؟ ولا مش بتعرف

اقدر ادخل بالون بوكس على السيرفر عادي جدا

LeRoi
13-10-2009, 11:48 PM
اساسا انت متأكد ان السيرفر بيخرج نت

يعني لو وصلت جهاز بكابل كروس في كارت اللان بتاع السيرفر الجهاز بيشتغل نت ولا لأ

لأن ممكن المشكلة تكون ان السيرفر مش مخرج نت اساسا

شيكوكو
14-10-2009, 01:10 AM
اساسا انت متأكد ان السيرفر بيخرج نت

يعني لو وصلت جهاز بكابل كروس في كارت اللان بتاع السيرفر الجهاز بيشتغل نت ولا لأ

لأن ممكن المشكلة تكون ان السيرفر مش مخرج نت اساسا

انا ما استخدمت كيبل كروس ابدأ كل إلي انا مسويه كيابل عادية واحد من الراوتر إلى

الوان ومن اللان للسويتش والسويتش ماخذ منه كيبل لجهازي وكل الكيابل عادية ما

جربت كيبل كروس مدري هل النسخة إلي انا مركبها غلط مش حق اجهزة حاسب pc

لأن حجم النسخة حدود 13 ميقا بينما بعض النسخ توصل 120 ميقا ارجو افادتي

LeRoi
14-10-2009, 01:58 AM
اخي العزيز انا اقصد انك تستخدم كابل كروس عشان تربط بين السيرفر وجهاز كمبيوتر بدون سويتش

لأن الكابل العادي ما ينفعش يوصل بين الكمبيوتر والسيرفر بدون سويتش

فاستخدم كابل كروس واربط بين السيرفر وجهاز كمبيوتر عشان تتأكد ان السرفر بيخرج نت لأن اعتقد ان السرفر مش بيخرج نت اساسا

وبالنسبة لنسخة المايكروتك فهي حجمها الطبيعي 13 ميجا ومفيش مشكلة خالص ولو عاوز نسخة مجربة

ممكن ارفعهالك

بس جرب بتوصيلك كروس الأول بين كمبيوتر والسيرفر الأول

ولو مش عارف ازاي تعمل التوصيلة الكروس قولي وانا اشرحهالك برسم تفصيلي

**************

تحياتي

LeRoi

شيكوكو
14-10-2009, 02:43 AM
اخي العزيز انا اقصد انك تستخدم كابل كروس عشان تربط بين السيرفر وجهاز كمبيوتر بدون سويتش

لأن الكابل العادي ما ينفعش يوصل بين الكمبيوتر والسيرفر بدون سويتش

فاستخدم كابل كروس واربط بين السيرفر وجهاز كمبيوتر عشان تتأكد ان السرفر بيخرج نت لأن اعتقد ان السرفر مش بيخرج نت اساسا

وبالنسبة لنسخة المايكروتك فهي حجمها الطبيعي 13 ميجا ومفيش مشكلة خالص ولو عاوز نسخة مجربة

ممكن ارفعهالك

بس جرب بتوصيلك كروس الأول بين كمبيوتر والسيرفر الأول

ولو مش عارف ازاي تعمل التوصيلة الكروس قولي وانا اشرحهالك برسم تفصيلي

**************

تحياتي

LeRoi

انا حاليا ما عندي عدة لعمل كيبل كروس ولاكن سأوضح طريقة توصيلي بين الاجهزة وهي كتالي

موصل من الراوتر إلى كرت اللان كيبل عادي ومن اللان للسويتش كيبل عادي ومن السويتش لجهازي الكمبيوتر إلي بدخل عليه على السيرفر عن طريق الوين بوكس
بكيبل عادي وفي نفس جهازي نظام فيستا مركب عليه ومركب ايضا ويندوز بداخل
الفستا عن طريق برنامج VMware Workstation ودخلت على الوينبوكس عن طريق الويندوز واسوي اعدادات السيرفر من الويندوز ولاكن لا يوجد فائدة من اعداداتي ممكن يوجد خطأ لا ادري ما هو واشكرك مرة اخرى على محاولة مساعدتي تراني مبتدأ في السيرفرات تحملني وشاكر لك

LeRoi
14-10-2009, 02:59 AM
اولا : كلنا كنا مبتدأين وكمان في مجالات تانية لسه مبتدأين فيها ومهما وصلنا فلن نحصل من العلم الا القليل " وما أوتيتم من العلم إلا قليلا "

ثانيا : لو تقدر تجيب كابل كروس من اي مكان او تعمله عند اي حد وجرب بيه بين الجهاز والسيرفر على طول

بدون سويتش عشان نتأكد السيرفر شغال وبيخرج نت ولا لأ

ولو السيرفر مش شغال وما بيخرجش نت نزل النسخة من جديد وحاول تمشي مع الشرح بالتفصيل

وان شاء الله هيشتغل

*****************
تحياتي

LeRoi

شيكوكو
14-10-2009, 05:38 AM
اعجز عن شكرك بصراحة اليوم بإذن الله سوف اشتري الكيبل واسوي مثل ما قلت وراح اوافيك بالنتيجه واشكرك مرة اخرى

شيكوكو
14-10-2009, 12:30 PM
اشتريت كيبل كروس وشبكته من السيرفر كرت اللان إلى جهازي وطبعا كيبل عادي من المودم للكرت الوان في السيرفر ولل يوجد نت على جهازي غيرت وبدلت حتى وصلت في اسامي الكروت عكست الكروت نفس الشي ياترا من اين المشكلة

preans_2007
14-10-2009, 12:44 PM
بص ياباشا

هنمشى مع بعض واحده واحده
حضرتك هترزت الروتر من النيوترمال وتكتب setup وبعد كده r وبعد كده y
هتلاقى السرفر اتمسح كل حاجه من عليه
هتدخل تسمى كروت النت لو مش عارف انى كارت لان و الوان
هتسمى الكارت الاول اى اسم مثلا مثلا هنقول هتسميه hhhh لو لقيت الون بوكس فصل وعمل disconnect يبقى الكارت ده بتاع الlan لو معملش disconnect يبقى الكارت ده بتاع الوان

دى علشان تتاكد ان الكروت ماشيه صح

2- هتعمل الايبهات
لو كان الاى بى بتاع الروتر 192.168.1.1
يبقى الاى بى بتاع الوان 192.168.1.2
وتخلى الاى بى بتاع الان 10.10.10.254


3- تعمل الdns الى بتاعت الشركه من ip وبعدين dns

4- تعمل الروتنج علشان تعرف سرفر الميكروتك الروتر فين من ip وبعدين routes وتضيف الاى بى بتاع الروتر فى getway هتلاقيه قراء wan جمبه

5- " اهم حاااااااااجه " لو هتشتغل بالهوت اسبوت هتدخل تسطب الهوت اسبوت عادى هتلاقيه ضافلك رول فى الفيروال علشان النت يشتغل

لكن لو مش هتشتغل بالهوت اسبوت وهتجرب النت عاملا فلازم تضيف رول فى الفيروال علشان النت يشتغل
/ ip firewall nat
add chain=srcnat out-interface=wan action=accept comment="" disabled=no

ده الرول الى هيشغلك النت


عايزك تمشى بالخطوات واحنا مع بعض متخفش مش هسيبك غير لما النت يوصل للاجهزه

هتدي الناس ايبهات من
10.10.10.1
الى 10.10.10.254

شيكوكو
14-10-2009, 01:30 PM
بص ياباشا

هنمشى مع بعض واحده واحده
حضرتك هترزت الروتر من النيوترمال وتكتب setup وبعد كده r وبعد كده y
هتلاقى السرفر اتمسح كل حاجه من عليه
هتدخل تسمى كروت النت لو مش عارف انى كارت لان و الوان
هتسمى الكارت الاول اى اسم مثلا مثلا هنقول هتسميه hhhh لو لقيت الون بوكس فصل وعمل disconnect يبقى الكارت ده بتاع الlan لو معملش disconnect يبقى الكارت ده بتاع الوان

دى علشان تتاكد ان الكروت ماشيه صح

2- هتعمل الايبهات
لو كان الاى بى بتاع الروتر 192.168.1.1
يبقى الاى بى بتاع الوان 192.168.1.2
وتخلى الاى بى بتاع الان 10.10.10.254


3- تعمل الdns الى بتاعت الشركه من ip وبعدين dns

4- تعمل الروتنج علشان تعرف سرفر الميكروتك الروتر فين من ip وبعدين routes وتضيف الاى بى بتاع الروتر فى getway هتلاقيه قراء wan جمبه

5- " اهم حاااااااااجه " لو هتشتغل بالهوت اسبوت هتدخل تسطب الهوت اسبوت عادى هتلاقيه ضافلك رول فى الفيروال علشان النت يشتغل

لكن لو مش هتشتغل بالهوت اسبوت وهتجرب النت عاملا فلازم تضيف رول فى الفيروال علشان النت يشتغل
/ ip firewall nat
add chain=srcnat out-interface=wan action=accept comment="" disabled=no

ده الرول الى هيشغلك النت


عايزك تمشى بالخطوات واحنا مع بعض متخفش مش هسيبك غير لما النت يوصل للاجهزه

هتدي الناس ايبهات من
10.10.10.1
الى 10.10.10.254

والله مدري وش اقولكم سويت نفس الخطوات ولم يعمل مدري ليش انا شكلي بغير

الجهاز من إلى واشوف مرة ثانية والله كل إلي شرحتوه طبقتو مية في المية مافي شي

يختلف إلى في المودم عندي مودم سبيد تتش الجتواي 192.168.1.254 وعنوان دخول

اعدادات المودم 10.0.0.138 ما عرفت وين الجتواي الأن كل الامور واضحة ما بقي إلى اغير

الجهاز واحاول اجيب مذربورد على دعم شركة mikrotik برغم كل شي شغال وإذا في

أي ملاحظات ارجو الافادة انا حاس في شي بسيط ما سويته مدري يش ارجو المعذرة

ياشباب وشاكر لكم

LeRoi
14-10-2009, 06:27 PM
امشي مع الكتاب دا خطوة خطوة هيوصلك للحل

وعلى فكرة دا الكتاب اللي انا اتعلمت منه اعمل السيرفرات

حمل من هنا (فقط للاعضاء المسجلين يمكنهم رؤية الروابط)

باسورد الكتاب

shbakaat.com

*************
تحياتي

LeRoi

t3wera
15-10-2009, 02:50 AM
السلام عليكم



نفس مشكلتي موصل كيبل من الراوتر للوان وكيبل من اللان للسويتش ومن السويتش

لباقي اجهزة العملاء علما بأن الكيابل عادية وليست كروس واتبعت نفس الخطوات

وبحذافيرها والنت لا يوصل للعملاء إلى في حال وصلت كيبل من الراوتر للسويتش

علما بأني طفيت سيرفر المايكروتيك وفصل النت عن العملاء في ضل وجود كيبل موصل

من الراوتر للسويتش مباشرة وايضا لا استطيع التحكم بخيارات المايكروتيك مثل قطع

خدمة التل نت او اف تي بي او أيا كان لا ادر ما السر في هذا علما بأني جربت النسخة

2.9.27 و 3.20 ارجو حل مشكلتي وشاكر لكم

طيب كدا السيرفر ملوش لزمه اخى العزيز تاكد من ان كروت اللان متعرفه اساسا على السيرفر يعنى قارى الاتنيين وانك مش عاكس يعنى عامل اللان ومركب فيه الراوتر والوان مركب فيه المشتركيين لو انت شغال هوت سبوت تاك من ان الجهاز اللى بتجرب عليه خالى من الفيروسات وايضا تاكد ان فى ماسكويد فى النات علشان تعدى النت واهم شىء هل الجهاز اللى بتجرب عليه بيلقط اى بى من السيرفر ولا لا ؟ لو كل دا مشتغلش راسلنى حتى اتمكن بالدخول على سيرفرك ونحل المشكله ان شاء الله ونوافى الاخوه بالنتيجه

شيكوكو
15-10-2009, 11:01 AM
طيب كدا السيرفر ملوش لزمه اخى العزيز تاكد من ان كروت اللان متعرفه اساسا على السيرفر يعنى قارى الاتنيين وانك مش عاكس يعنى عامل اللان ومركب فيه الراوتر والوان مركب فيه المشتركيين لو انت شغال هوت سبوت تاك من ان الجهاز اللى بتجرب عليه خالى من الفيروسات وايضا تاكد ان فى ماسكويد فى النات علشان تعدى النت واهم شىء هل الجهاز اللى بتجرب عليه بيلقط اى بى من السيرفر ولا لا ؟ لو كل دا مشتغلش راسلنى حتى اتمكن بالدخول على سيرفرك ونحل المشكله ان شاء الله ونوافى الاخوه بالنتيجه


تسلم والله يا t3wera وهذا إيميلي master_2002@hotmail.com مافي إلى كذا افتحلك

بورت وتسوي الاعدادات علشان لو ما ضبط بعد هذي المرة الجهاز من السطح على طول

:image072: وبعتزل شغلة سيرفرات

gladitor_455
15-10-2009, 11:06 AM
اتأكد اخي من اعدادات الفايروول انك عامل ماسكيوريد

شيكوكو
15-10-2009, 11:13 AM
اتأكد اخي من اعدادات الفايروول انك عامل ماسكيوريد


تصدق هذا الفايروول ما جيته ولا سويت اعداداته بدون اعدادات مدري هل هو السبب ولو تعطوني شرح

سريع سريع كيف اسويه

preans_2007
15-10-2009, 01:32 PM
طبعااااااااااااااااااااااااااا الكود فى الفيرو وال مهم جدددددددددددددا

خد الاسكربت ده اعمل كوبى وباسط

/ ip firewall nat
add chain=srcnat out-interface=wan action=accept comment="" disabled=no

اتاكد ان كارت الوان متسميه wan كده لو فى كلمه تانيه غيرها

LeRoi
15-10-2009, 02:07 PM
تصدق هذا الفايروول ما جيته ولا سويت اعداداته بدون اعدادات مدري هل هو السبب ولو تعطوني شرح

سريع سريع كيف اسويه

الكتاب اللي انا وضعته في ردي السابق في كل شئ وهيغنيك عن السؤال

وهيكون مرجع ليك لو حاجة وقفت في ايدك افضل ما تضع سؤال هنا و تستنى اننا نرد عليك

يعني هيكون مرجع شامل وسريع لك

وبالتوفيق

شيكوكو
15-10-2009, 02:23 PM
الكتاب اللي انا وضعته في ردي السابق في كل شئ وهيغنيك عن السؤال

وهيكون مرجع ليك لو حاجة وقفت في ايدك افضل ما تضع سؤال هنا و تستنى اننا نرد عليك

يعني هيكون مرجع شامل وسريع لك

وبالتوفيق

ماقصرت والله بس مشيت انا على الكتاب نفس الشي ما ضبط بس باقي واحد يعطيني

حق الفايرول مثل الاضافة إلي عطوني إياها الاخوان لأني اضفتها وما ضبط معي وشرح

الكتاب مختلف يعني في خطأ ابغا اضافه صحيحة غير

/ ip firewall nat
add chain=srcnat out-interface=wan action=accept comment="" disabled=no

واشكر الاخوان جميعا

شيكوكو
15-10-2009, 03:06 PM
بعد عناء خمسه ايام على سيرفر المايكروتيك من انشائه ابشركم حليت المشكلة وهذا

بفضل الله ثم بفضلكم ياشباب واشكركم جزيل الشكر على مساعدتي والله مدري وش

اقولكم إلى الله يعافيكم ولا يضركم ويحفظكم بصراحة انا اليوم احس اني كنق :image072: بروح اكشخ

بالسيرفر بأمشيه :image072: معايه معليش ياشباب اخوكم فلسع :image072:

abd-19891989
17-03-2014, 12:08 PM
رد: لازم اشبك كيبل من الرواتر للسويتش كي يخرج النت للمشتركين
رد: لازم اشبك كيبل من الرواتر للسويتش كي يخرج النت للمشتركين
رد: لازم اشبك كيبل من الرواتر للسويتش كي يخرج النت للمشتركين
رد: لازم اشبك كيبل من الرواتر للسويتش كي يخرج النت للمشتركين
رد: لازم اشبك كيبل من الرواتر للسويتش كي يخرج النت للمشتركين
رد: لازم اشبك كيبل من الرواتر للسويتش كي يخرج النت للمشتركين

شكراً